Stor ökning av gästnätter i Norrbotten

I Norrbotten har antalet gästnätter ökat mer under augusti månad än hela riket i stort. Enligt vd för Norrbotten Lappland så är det långsiktiga satsningar som nu ger resultat.

Antalet gästnätter i Norrbotten har ökat med nio procent i augusti. För riket är siffran fem procent. Ökningen på nio procent gäller även på årsbasis. Största ökningen kommer ifrån svenskarna räknat i antal som hade drygt 15.000 fler gästnätter i augusti.

Men det är inte bara svenskar som besökt länet, även finländare attraheras allt mer av Norrbotten och har ökat med 29 procent på årsbasis, drygt 6 000 gästnätter.

- Det är mycket stimulerande att vara turistchef i Norrbotten nu, säger Jan-Erik Jaensson, vd för Norrbotten Lappland.

- Det är skördetid för de långsiktiga satsningar som våra entreprenörer och destinationer har gjort över tiden tillsammans med oss och Visit Sweden. Länet är nu organiserat i nio destinationer och dessa är en viktig kugge i utvecklingen. Samtliga destinationer uppvisar en ökning på årsbasis, vilket känns mycket bra, säger Jan-Erik Jaensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista