Mikael Styrman, ägare av Ekfors Kraft. Foto: Eleonor Norgren

Ekfors kraft höjer avgifter i Övertorneå

Ekfors kraft i Övertorneå aviserar en höjning av nätavgifterna med 33 procent från den 1 november. Anledningen är att bolaget anser att tvångsförvaltningskostnader och rättegångskostnader blivit så höga att de måste höja priserna.

Mikael Styrman, vd för Ekfors kraft, tycker att de missnöjda kunderna inte ska vara besvikna på kraftbolaget.

– Jag tycker att de ska ta kontakt med Energimyndigheten och uttrycka sitt missnöje med det här. Vi ska försöka hjälpa dem genom att ta fram en faktura som de kan fylla i där de kan yrka på att få tillbaka sina merkostnader på grund av Energimyndighetens klantiga handläggning, säger Mikael Styrman.

I annonser i lokal- och rikstidningar meddelar Ekfors kraft att de tänker höja de fasta nätavgifterna med 33 procent. Som skäl anges förvaltnings- och rättegångskostader samt inkomstbortfall.

Totalt blir summan 2,9 miljoner kronor enligt Ekfors krafts uträkning. Men samtidigt som Mikael Styrman tar ut avgiften av kunderna så tycker han inte att de ska drabbas utan skyller på myndigheterna.

– Jag tycker att Energimyndigheten ska låta ett företag som fungerar väl och ett nät som fungerar som ett av landets bästa vara i fred. De ska ägna sina resurser åt de ställen där det faktiskt finns stora problem med energiförsörjningen, säger han.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".