Kenneth Backgård (ns)

Boden vill köpa andel i energibolag

Bodens kommun undersöker just nu möjligheten att köpa Vattenfalls andel av energibolaget BEAB. Anledningen är att kommunen vill få mer kontroll över sina energikostnader. Det säger Kenneth Backgård från Norrbottens sjukvårdsparti.

Flera kommuner sålde för några år sedan sina energibolag. Bodens kommun gjorde inte det utan behöll sitt energibolag. Det är de glada för nu när energipriserna har höjts.

Kommunen har dessutom fört ett resonemang med Vattenfall att köpa deras andel BEAB. Det vill de göra för att få en bättre kontroll på energikostnaderna.

-Vi tror att en sådan utveckling skulle vara positiv för medborgarna och vi skulle kunna få kontroll över energikostnaderna, säger Kenneth Backgård från Norrbottens sjukvårdsparti och som också sitter med i kommunstyrelsen.

Boden kommun tror att köpet kan slutföras men innan dess ska förhandlingar göras med Vattenfall. Kenneth Backgård hoppas att det samarbete som finns mellan parterna idag kan fortsätta framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".