Mona Sahlin lovar mobiltäckning i Norrland

Biträdande näringsministern Mona Sahlin lovar att mobiltelefontäckningen i Norrland ska vara lika bra som i övriga landet.
Redan i höst ska hon se till att Post- och Telestyrelsen mäter mobiltäckningen längs Europavägarna i Norrland. - Om de mätningarna visar samma sak som SVT:s så är jag beredd att verkligen agera, säger Mona Sahlin till Sveriges Televisions Västerbottensnytt. Det var efter en granskning som SVT gjort som det framkom att täckningen längs Europavägarna i Västerbotten är bristfällig. Därmed bryter operatörerna mot avtalet med staten som säger att det ska finnas täckning längs alla Europavägar. Till sitt försvar har operatörerna och Post- och Telestyrelsen sagt att man i Norrland måste ha en yttre antenn för att det ska vara möjligt att ringa från bilen. - Det är fel att det inte fungerar på samma sätt som i övriga landet, säger Mona Sahlin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".