Missbrukarboende trots överklagan

Grannarnas överklagan mot ett boende för hemlösa och missbrukare vid gamla sjukhuset, på Gültzausudden, i Luleå har avslagits av Länsrätten.
Det är socialtjänsten som tillsammans med stödföreningen Ria ska driva ett boende för hemlösa och missbrukare. Men de blivande grannarna har via föreningen Gültzaus vänner överklagat kommunens beslut om placera boendet just på Repslagaregatan 2 på Gültzausudden. Man är missnöjda med att inget samråd skett mellan kommunen och grannnarna innan beslutet fattades. Länsrätten har dock avslagit de boendes överklagan. Föreningen Gültzaus vänner har ännu inte bestämt om man ska överklaga ytterligare, säger ordföranden och advokaten Johnny Sjöberg. Liknande motstånd fanns för fyra år sedan när planerna på ett snarlikt boende för alkoholister i Rutvik utanför Luleå stoppades efter protester från villaägare i området. Men för boendet på gamla sjukhusområdet i Luleå är Socialtjänsten nu inställt på att det ska bli av, säger Ralph Nilsson är chef för vuxensektionen. - Vi avvaktar att besvärstiden går ut, sedan fortsätter vi planeringen för att få igång det här så fort som möjligt eftersom den kalla tiden närmar sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".