Hårt jobb för länets sjöpoliser

Sjöpolisen i länet har jobbat fler helger i sommar än deras avtal kräver. Det har blivit konsekvensen av att bemanningen av sjöpoliser i Norrbotten halverades inför sommaren, från två besättningar på totalt fyra man till en besättning på två män.
-Det har varit en nödvändighet att arbeta fler helger, för vi kan inte låta verkamheten bli lidande, säger Håkan Innala, chef på polisbåten i Norrbotten. Den här helgen var den fjärde helgen i rad Innala och hans kollega varit i tjänst, trots att det i deras avtal står att de bara ska behöva arbete en av tre helger. Under tjänstgöringen bor sjöpoliserna dygnet runt på båten och har hela norrbottenskusten som bevakningsområde. Det är en svår uppgift för en besättning, säger Innala. Men tack vare ett bra samarbete med Kustbevaknigen och vackert väder i sommar har inga större incidenter inträffat hittills.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".