1 av 9
En dator, papper och kläder fanns i väskorna.
2 av 9
En misstänkt bomb inringades av containrar på Coop Arenas parkering, som polisen spärrade av.
3 av 9
Av säkerhetsskäl ringades den misstänka bomben in<br> i väntan på polisens bombtekniker.
4 av 9
Många nyfikna samlades för att följa bombdramat.
5 av 9
Bombroboten utrustas utanför Coop Arena.
6 av 9
Polisens bombtekniker förbereder sig.
7 av 9
Anders Larsson.
8 av 9
Polisens bombtekniker utrustar roboten.
9 av 9
Bombrobot på väg.

Det var ingen bomb i väskorna

Det var ingen bomb i de väskor som låg på parkeringen utanför Coop arena. Strax före klockan tre sköt polisens bombtekniker sönder de misstänkta väskorna, utan att något hände. Parkeringen spärrades av i natt efter att en man som åkt med Norrlandskustens buss sagt att han hade en bomb i väskan.

Det var klockan tolv i natt som en 24-årig man sa att han hade en bomb med sig. 24-åringen satt på bussen som gick från Sundsvall till Haparanda och det var busschauffören som kontaktade polisen i Luleå.

Bussen dirigerades om till parkeringen vid Coop arena där väskorna lastades av och placerades på parkeringen utanför ishallen. Polisen grep mannen och 24-åringen sitter just nu anhållen och ska undersökas av läkare.

Under nästan hela torsdagen var området utanför ishallen avspärrat, men säkerhetsavståndet var inte tillräckligt och därför fick räddningstjänsten placera ut containrar runt om den misstänkta bomben för att skydda vid en eventuell explosion.

För att avgöra om det var en riktig bomb eller inte tillkallades polisens bombtekniker från Stockholm. De anlände vid 12.30-tiden.

Inget hände när de sköt sönder väskorna
Strax före klockan 15 sköt polisens bombtekniker sönder de misstänkta väskorna, utan att något hände. Efter en manuell inspektion av bombteknikerna kunde polisen konstatera att det inte fanns någon bomb i väskorna. Därefter plockades avspärrningarna bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".