Torsdag 2/10

Regeringen utser idag landshövding Lars Bäckström till en av två samordnare för insatserna i Västra Götaland med anledning av varslen inom fordonsindustrin.
Uppgiften blir att samordna insatser som fack, företag, kommuner och regioner kan göra. Hör vad Lars Bäckström själv säger om uppdraget.

Barnen sover för lite, äter för dåligt och motionerar för sällan. Nu satsar Rambergsskolan i Göteborg på hälsa. De är en av 20 skolor i Sverige som är med i projektet Hitta stilen som får unga att fundera över sin hälsa och livsstil.

Den container som fyllts med idrottsmaterial som en massa föreningar i göteborgsområdet skänkt är nu på plats i Soweto i Sydafrika.
Ni kanske hörde när Göteborg direkt i början av april hälsade på bland säckar och lådor i IF Västers klubbstuga på Välen. Idag berättar om vad som nu kommer att hända med allt insamlat material.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".