Guldjakten i full gång i rugby. Foto: Lars Pehrson/Scanpix.

Guldtema i Sportsnack

14 OKTOBER

I idag ska det handla om guldjakt. Göteborgs Rugbyförenings damlag jagar guld i årets SM. Ellinor O'Brien och Mikaela Pettersson från Göteborgs Rugbyförening kommer till studion.

Och IFK Göteborg jagar guldet i allsvenskan i fotboll. Jonas Enarson har träffat IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn och pratat om läget i allsvenskan just nu. Laget har haft skadeproblem men är ändå med och slåss om förstaplatsen i år.

– Visst har det varit en annorlunda höst men ändå kan vi hänga med i guldracet, säger Stefan Rehn. Vi ska försöka hänga med hela vägen och så får vi se hur långt det räcker.

Monica Engström fick en något våldsam start på sin dag. I trädgården i mörkret imorse möttes hon av en älg som stångade henne i huvudet. Hör hennes berättelse idag.

– Jag blev jätterädd och började gapskrika, säger Monica Engström.

Runtom i Sverige idag finns unga flickor och kvinnor som är livrädda för att deras föräldrar eller blivande makar ska få reda på att de inte är oskulder. I Göteborg Direkt idag berättar vi mer om det här.

Hör också veckans nyhetsvisa signerad !

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".