1 av 2
De duktiga killarna i laget är en orsak till att IFK Göteborg trots allt är med och slåss om guldet säger tränare Stefan Rehn. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
2 av 2
Ellinor O'Brien och Mikaela Petterson kan ta andra raka SM-guldet. Foto: Andrea Valderrama/SR.

Hur gyllene blir säsongen?

I Sportsnack den 14 oktober handlade det om guld.

I studion fanns gäster från Göteborgs Rugbyförenings damlag som pratade om lagets guldförhoppningar.

Också IFK Göteborg är med och slåss om guld i höst.

Det är fyra matcher kvar av allsvenskan och frågan var hur det är möjligt att IFK Göteborg ligger så bra till som laget gör.

- Ja det beror nog bara på en sak, att vi har bra spelare och ingenting annat. Det är många som dömt ut oss och det har varit kul för vi slipper ju pressen på oss då, säger tränaren Stefan Rehn.

Hur upplever du att säsongen varit?

- Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Vi gjorde en ganska bra vår. Sedan blev det försäljningar både av Bjärsmyr och Pontus. Men det hade vi räknat med. Sedan kom alla knäskador. Då fick vi börja fundera men det var tur att vi hade rekat så bra redan. Sedan har killarna gjort det väldigt bra. De krigar och kämpar hela vägen in, det såg vi inte minst senast mot Gais.

Vad tänker om du om hösten?

- Jag tänker att det är lite annorlunda i höst med skador och nu senast mot Gais fick vi två avstängningar. Men trots det kan vi hänga med i guldracet. Nu är det inte så många matcher kvar så får vi se hur långt det räcker. Det viktigaste är att vi gör vårt bästa.

Lyssna på hela intervjun med Stefan Rehn här:

Göteborgs rugbyförening är på damsidan på väg att ta sitt andra raka SM-guld. Laget vann med åtta poängs marginal hemma mot Uppsala, och på lördag sker avgörandet i Uppsala.

Dessutom hoppas rugbyfantasterna på ett uppsving för sporten, nu är rugby också blivit OS-sport. Sporten gör debut i OS i Rio 2016.

Göteborg har 24 poängs övertag efter den första SM-finalen i lördags, men man kan inte ut något i förskott, säger Mikaela Pettersson och Ellinor O'Brien i Göteborgs Rugbyförening.

– Man får ju poäng ganska snabbt i rugby, det kan ju lätt bli sju poäng bara på en minuts spel. Det är aldrig över förrän det verkligen är över. Men det ser bra ut.

Hur lever rugbyn sitt liv i Sverige?

– Vi har ju en gemenskap, det är ju en liten sport men det gör ju också att man lär känna nästan alla, vi hoppas ju att den ska bli större, förstås, säger Ellinor O'Brien.

Hör hela intervjun här:

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".