Snart sluthandlat på Kviberg

Den stora marknaden på Kviberg ska stängas. Senast våren 2011 är det slutshoppat på Kviberg sedan kommunala Higab valt att inte förlänga hyreskontraktet. Kommunstyrelsens Anneli Hulthén säger att hon gärna vill ha fler mindre marknadsplatser i Göteborg och att hon gett stadskansliet i uppdrag att komma med förslag.

Boende i Billdal är bekymrade över trafiksäkerheten för barnen på Letsegårdsvägen. Därför har de nu själva tagit initiativ till att bygga en cykelbana på nästan 1 kilometer förbi skola, ridskola och fram till fotbollsplaner. Jeanette Ehrnrooth är föräldern som du hör i Göteborg Direkt.

Dessutom: Västsvenska småföretagare ser ljusare på framtiden, även om återhämtningen tar tid. Vi berättade om en spännande fotoutställning med årets Hasselbladspristagare, Robert Adams, och besöker Sörgårdsskolan i Mölndal där eleverna fått lära sig mer om Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".