Hur ska vi parkera våra bilar?

MÅNDAG 16 AUGUSTI

Debatten från Eriksberg handlade också om parkeringsfrågan i Göteborg. En ny parkeringspolicy har antagits, men den vill allianspartierna riva upp om de får makten.

– Många upplever parkeringssituationen som ren terror, säger Roland Rydin (M). Man måste kunna ta sig in på olika sätt till stan.

– Vi måste göra mer modernt. Bilen tar stor plats och för att göra det effektivt behövs parkeringar vid kollektivtrafikens knutpunkter. Det ska vara mer attraktivt att cykla eller gå, säger Kia Andreasson (MP).

– Framtiden ligger inte i fler parkeringsplatser, säger Owe Nilsson (S). De som satsar på mer kollektivtrafik är vinnare, som andra städer som har gjort det redan.

Men Roland Rydin gav sig inte.

– Det har inte tillkommit några nya parkeringsanläggningar de senaste åren, säger Roland Rydin. Parkeringspolicyn är orealistisk. Många kommer inte att kunna bo kvar i centrum.

– Bara skräckpropaganda. kontrade Owe Nilsson. Det vi vill är framtidens tankar, se bara på innerstan hur många som numera promenerar inne i stan.

– De parkeringsplatser som försvunnit måste ersättas, sade Roland Rydin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista