1 av 2
Vincenzo och Carmelo hade mycket att diskutera om inrikespolitiken i sitt hemland i dag. Foto: Sara Rönnberg/Sveriges Radio
2 av 2
Danielo Di Feola tycker att Berlusconi har gjort sitt i Italien. Foto: Sara Rönnberg/Sveriges Radio

Berlusconis avgång engagerar i Göteborg

"Det vore det bästa för Italien"
3:37 min

I går kväll meddelade den italienska regeringschefen Silvio Berlusconi att han kommer att avgå från sin post som premiärminister. Bland italienare i Göteborg var det dagens stora samtalsämne.

Dagen efter har varit turbulent i Italien och man frågar sig om kanske även dom kommer att behöva ta nödlån som Grekland, Portugal och Irland redan gjort. Det är ett instabilt och nervöst läge med oviss utgång. Det har avspeglat sig i räntan, som fortsatt uppåt och nu gått över kritiska sju procent.

I italienska föreningens lokal i Gamlestaden i Göteborg har dagens stora samtalsämne varit hemlandets inrikespolitik och Berlusconi. Där träffar vi Mario Vittone som menar att oppositionen gjort politik av Berlusconis privatliv och Vincenzo som tycker att premiärministern tvingats bort.

I Linnéstaden i Göteborg träffar vi italienaren Danielo Di Feola som driver en kaffebar och han välkomnar regeringschefens avgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".