21 GöteborgsVarv på raken har Magnus Thunberg sprungit. Men bäst är gamla premiärbanan från 1980 rakt genom Nordstan, tycker han. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Fredag 13 april

Häng med och spring det gamla 1980-årsVarvet

3:26 min

Imorgon bitti är det dags för GöteborgsVarvet igen. Det är löparentusiasterna Magnus Thunberg, Jimmy Pervik och Thomas Hedlund som bjuder in alla intresserade att hänga med och springa premiärbanan från 1980. Då var ju sträckningen längs Ramberget och in bland lördagsshopparna i Nordstan.

Håll ihop klungan, ha det kul och prata med varandra är en del av trivselreglerna för detta retrovarv som nu arrangeras för fjärde gången. Vätskekontrollen finns halvvägs och den bemannas av familjemedlemmar. 

Magnus förväntar sig att cirka 500 deltagare sluter upp till starten på Heden klockan 8 på lördag morgon. Gratis är det och en färgglad gammal 80-talsoverall gör garanterat succé. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista