Ingen risk för att springa fel här om inte den blå linjen regnar bort tills det är dags på lördag. Foto: Johanna Storm/Sveriges Radio
Onsdag 9 maj

Är det detta som väntar löpare och publik?

Till helgen är det dags för det 33:e GöteborgsVarvet och i år är kvinnorna som springer fler än någonsin. Över 75 000 deltagare är anmälda till något av de sex loppen under Varvetveckan. Första loppet är redan torsdag kväll med stavgång i Botaniska trädgården och Änggården.

I Göteborg Direkts Sportsnack i halvtimmen mellan 15.30 och klockan 16 idag hör du allt du behöver veta inför Varvet. Tävlingsledaren Bosse Edsberger och Varvetläkaren Claes Mangelus kommer till studion liksom en av de som ska springa, Emma Bellforth.

Glöm inte att P4 Göteborg sänder direkt från folkfesten ute på stan på lördag mellan klockan 13 och 15, precis som vanligt. På fredag är Hasse Andersson på plats vid Friidrottens Hus för att sända Radiohuset när tusentals löpare ska hämta sina nummerlappar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista