1 av 4
Christian Olsson. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
2 av 4
Intervjuerna var många för Christian. Här är det Radiosportens Jonas Enarson. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
3 av 4
Fotograferna var på hugget. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
4 av 4
Christian berättade öppet och proffsigt om varför han inte kan fortsätta elitkarriären. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Måndag 14 maj

Inget mer tresteg och inget OS för Christian

10 min

Skadorna sätter nu definitivt stopp för Christian Olssons trestegskarriär. Idag gav han besked på en presskonferens i Göteborg att det inte blir något sommar-OS i London för hans del.

– Det funkar inte längre, förklarade Christian vid den välbesökta presskonferensen i Friidrottens Hus. Jag har gjort allt jag kunnat. Jag slutar inte för att jag vill lägga av, utan för att jag måste.

Men helt lämnar han inte idrotten. Christian funderar på att hoppa höjd och kanske komplettera prissamlingen med ett SM-guld i just höjdhopp. Annars är det en yrkesframtid inom sportbusiness som han tänker sig.

Läs mer om Christian Olssons fantastiska karriär och hör kommentarerna på Radiosportens hemsida sverigesradio.se/radiopsporten 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista