1 av 2
Claes Eriksson, Jan Rippe, Anders Eriksson, Knut Angnred, Kerstin Granlund och Per Fritzell. Foto: Robin Nilsson/P4 Väst.
2 av 2
Anders Eriksson, Kerstin Granlund och Claes Eriksson intervjuas av Bo Adriansson. Foto: Robin Nilsson/P4 Väst.
30 år med galenskaparna&After shave

Del 6: ”Vi har gått vår egen väg”

24 min

I det sjätte och sista programmet om 30-årsjubilerande Galenskaparna och After Shave funderar medlemmarna över det roliga med dialekter och det aldrig enkla föhållandet till kultureliten.  

En stor fråga om som medlemmarna också diskuterar och funderar kring handlar om framtiden.

Hur kommer Galenskaparna och After Shave en gång att bli ihågkomna?

Citat från programmet:

"Man känner sig rätt hemma och trygg i nån slags hemdialekt som man känner att man kan i stället för att prata någon slags rikssvenska. Hittar man nån go gåbbe i en skön västgötadialekt hemifrån då känns det ju mer hemma och äkta på något sätt"

Jan Rippe

"Jag tror att jag är lite kulturellt fåfäng och alltid känt en strävan att bli accepterad av det så kallade kulturella etablissemanget och inte känt att man är riktigt rumsren där"

Claes Eriksson

"Vi har gått vår egen väg och det har ju varit lite unikt med tanke på så mycket rådgivare och annat som finns i den här branschen som gärna vill ta del av framgång"

Anders Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista