Sportsnack den 21 november

Fotbollsföreningar i Majorna/Linné kämpar för en ny konstgräsplan

Sportsnack den 21 november
17 min

Trots en storsatning på konstgräsplaner i Göteborg känner sig Majorna/Linné förbisedda. Bengt Johansson och Kjell Andersson ingår i en arbetsgrupp för fotbollsföreningar i stadsdelen som kämpar för en ny konstgräsplan. I Sportsnack möter de Anna Johansson (S), ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden, i ett samtal om framtidplanerna.

Göteborg Open är turneringen för barn och ungdomar med någon form av funktionsnedsättning. Tävlingen avgörs till helgen och intresset är större än någonsin. Hör Jan Peterson, ordförande i tävlingens kommitté, berätta om helgens tävling som är Sveriges största i sin genre.

Dessutom pratar vi konstgräs. 2006 klubbade kommunstyrelsen i Göteborg igenom en storsatning på 100 miljoner till utbyggnad av konstgräsplaner för fotboll. Sex år senare har 19 nya planer anlagts, trots det känner sig delar av staden förfördelade. I stadsdelen Majorna/Linné har tio fotbollsföreningar gått ihop i en arbetsgrupp där de har drivit frågan om en ny konstgräsplan i stadsdelen. Bengt Johansson och Kjell Andersson från gruppen möter Anna Johansson, ordförande i idrotts- och föreningsnämnden, i ett samtal om framtidsplanerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".