Sara Sbinati, Carolina Nyqvist och Cecilia Larsson går i årskurs 9 på Tynneredsskolan. Foto: Helena Sällström/Sveriges Radio

De gör upp med bilden av Tynneredsskolan

"En onödigt negativ bild"
4:37 min

Carolina Nyqvist, Sara Sbinati och Cecilia Larsson går i nionde klass på Tynneredskolan. De tycker att synen på deras skola är onödigt negativ. Därför gör de en film, som de hoppas ska ge en mer sann bild.

- Det går så mycket rykten om att det mobbas och att det rånas, men det är absolut helt fel bild enligt mig. Så vi ville få fram sanningen helt enkelt, säger Carolina Nyqvist.

Det är en mix av dokumentära och fiktiva inslag i filmen som eleverna från Tynneredsskolan gör. Just nu håller gruppen på att göra de sista intervjuerna för filmen, och sen återstår bland annat klippning.

- Ingen skola är perfekt, det sker saker här som på alla andra skolor. I filmen kommer man få höra negativa saker såklart. Men jag tror att bilden av skolan är onödigt negativ, säger Carolina Nyqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".