Emma Emanuelsson på hästen Obelix. Alltså inte Titan som hon rider i helgen. Foto: Olle Tyrbo/SR Göteborg

Hon är favorit inför EM i hoppning

Emma Emanuelsson: "Han är som en tiger på banan"
3:58 min

För första gången någonsin arrangerar Billdals Ridklubb i helgen SM i hoppning inomhus. Ett SM där en av huvudfavoriterna kommer från Göteborg men tävlar för Enköpingsklubben Jump Club.

Emma Emanuelsson, som tagit sju SM-guld tidigare i sin karriär, kommer till tävlingarna på sin egen häst Titan. En 10-årig hingst som hon ridit i fem år.

– Han är lite speciell eftersom han är rädd för allt ända tills han kommer in på banan. Då blir han som en tiger, säger Emma.

Till tävlingarna kommer i stort sett hela den svenska eliten förutom världsstjärnorna Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard. Just Rolf-Göran Bengtsson är annars en ryttare Emma har besegrat tidigare.

– Det stämmer. I Volkswagen-Grand Prix i november gjorde jag det. Det var förstås en jätterolig grej, säger Emma Emanuelsson.

En grej som Emma och Titan nu hoppas kunna göra om under helgens tävlingar i Billdal.

– Om jag spelar mina kort rätt och jag har ju hästen. Så vi ska förhoppningsvis kunna ta medalj, säger Emma Emanuelsson.

Olle Tyrbo
olle.tyrbo@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".