Här står Lisebergs trädgårdsmästare Thomas Dahl bredvid några sovande tulpanlökar i parken. Foto: Mattias Bolin/P4 Göteborg.

Var tog våren vägen?

Thomas Dahl, trädgårdsmästare, Liseberg: "Har inte varit med om såhär kallt"
3:36 min

Vi är nog många som just nu undrar när våren ska komma? Kvällar och nätter bjuder fortfarande på flera minusgrader. I ett växthus i Kållered står det 30-35 000 penseer som väntar att få planteras på Liseberg.

Vi frågar Thomas Dahl, trädgårdsmästare på Liseberg; var tog våren vägen?

– Ja det är en bra fråga, det undrar vi också. Vi skulle gärna vilja ha lite värme så att vi kan börja plantera våra buskar, perenner, lökar och penseer.

Att gå ute i kylan och arbeta är dock inget som bekommer Thomas Dahl.

– Vi på trädgårdsavdelningen är ju ute i kylan hela året och vi sköter snöröjningen också så att det är ingen större fara.

Thomas har jobbat som trädgårdsmästare på Liseberg i elva år, och han har inte tidigare varit med om att det varit såhär kallt såhär dags.

– Det har jag inte varit med om. Kallt har det varit, med inte såhär sent.

Vad ser du mest fram emot nu?

– Att det ska bli varmt och en härlig vår så att vi kommer i fas med våra jobb igen. Vi får väldigt, väldigt mycket att göra när det väl släpper.

Mattias Bolin
mattias.bolin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".