Skutskärstrio häktades

Tre av de män som greps vid polisens razzia i Skutskär tidigare i veckan häktades på fredag eftermiddag vid Uppsala tingsrätt. Samtidigt kommer nu allt fler detaljer fram om härvan.

Det var i tisdags morse som ett 40-tal poliser slog till i en gryningsräd i Skutskär. Totalt nio män greps, men bara tre av dem sitter just nu kvar i häktet - de andra har släppts även om de fortfarande misstänks för brott. Ligan misstänks ha lurat flera personer att lämna ut sina bankkontonummer och lösenord i tron om att de skulle få se en sexshow på Internet. Men istället länsades deras konton på pengar.

I juni dömdes fem män av Gävle tingsrätt för samma sorts bedrägeri - två av dem är samma personer som idag misstänks för samma brott.

Det handlar om två Skutskärsbor - en 26-åring och en 20-åring - som i somras dömdes till två års fängelse respektive skyddstillsyn för bland annat sexbedrägeriet.

Men bedrägeriet tycks alltså ha fortsatt för just nu så avgör Uppsala tingsrätt om de två och ytterligare en skutskärsbo - en 24 åring - ska häktas misstänkta för nya sexbedrägerier som ska ha skett mellan maj och september.

Men inte nog med det - de tre männen misstänks också för grov misshandel, olaga tvång, försök till utpressning och rån i Skutskär i söndags - men detaljerna kring den händelsen är oklara. Polis och åklagare har lagt locket på.