Fredrik Sträng - tredje gången gillt?

I ett andra försök att ta sig upp på Sydamerikas högsta berg Aconcagua - 6 962 meter över havet - fick Fredrik Sträng från Gävle på tisdagen ge upp. Det var vädret som satte stopp för försöket, men Fredrik Sträng ska nu göra ett tredje försök på samma topp.

Äventyret startade i maj, och fem av topparna: Mount Everest i Asien, Mount Mc Kinley i Nordamerika, Karstens Pyramid i Oceanien, Mount Elbrus i södra Ryssland och Afrikas Kilimanjaro är redan avklarade. Men på tisdagen förstod han att han inte skulle klara att nå toppen på det näst sista berget - Sydamerikas högsta berg Aconcagua, 6 962 meter över havet. Men Fredrik Sträng ger inte upp och ska göra ännu ett försök. Sedan återstår Vinson på Antarktis, och Fredrik Sträng vidhåller att han fortfarande har god chans att slå rekordet att på sju månader lägga de sju högsta topparna på jordens sju kontinenter under sina fötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".