En bra halvlek räckte för Edsbyn

Edsbyn (TT)

Efter en darrig första halvlek fick Edsbyn upp farten rejält hemma mot Broberg. De regerande mästarna vann smygpremiären med 10-4, lagets 38:e raka hemmamatch utan förlust.

-Vi rättade till några saker i paus, sen funkade det bra, sade Edsbyns fyramålskytt Joakim Hedqvist.

Regerande bandymästarna Edsbyn behövde en halvlek för att få upp farten i smygpremiären av allsvenskan hemma mot Broberg. I första halvlek uppträdde hemmalaget aningen darrigt med hade ändå ledningen vid tre tillfälle. Lika många gånger kvitterade Broberg.

Så långt fanns inte mycket som påminde om SM-guldet från i mars.

-Broberg är inget dålig lag som man bara kör över. Flera gånger de senaste säsongerna har vi legat under i paus när vi mött dem, sade Hedqvist.

Efter paus kom Edsbyn ut som ett nytt lag. Hemmaspelarna hade bättre fart under skridskorna och passningarna hittade oftare rätt adress.

Hedqvist visade vägen när han dundrade in 4-3 på hörna några minuter in i andra halvlek. Hans hårda tunga skott gav sedan ytterligare tre mål under matchen.

-Visst är det skönt att få göra några mål i premiären, men det viktigaste är ändå att laget vinner. Jag är mest nöjd med mitt sista mål, en lyftning från Peter Törnberg som vi pratat om innan, sade Hedqvist.

Hedqvist tillhör Edsbyns mer rutinerade spelare och han har inget emot att ta mer ansvar när landslagsmeriterade spelare som Daniel Liw, Daniel Andersson, Patrik Rönnqvist och Kimmo Huotelin saknas från förra säsongens guldlag.

-Nej, jag vet hur det fungerar här i Edsbyn. Vi har en spelidé och om inte den skulle fungera får man vara med och ta tag i bollen. Jag måste också vara med och visa rätt inställning för de yngre spelarna, sade Hedqvist.

Efter den tunga spelarförlusterna räknas inte Edsbyn som guldfavorit, det gillar Hedqvist.

-Passar oss perfekt, vi kan åka med i bakvattnet.

Matchen mellan Edsbyn och Broberg skulle egentligen spelats i början av december. Men då spelar Edsbyn Europacup i Moskva.

Övriga lag i bandyallsvenskan spelar sina premiärmatcher fredag och lördag.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista