Tåget hade problem efter Bollnäs

Det tåg som på torsdagsmorgonen spårade ur vid Furuvik, strax söder om Gävle, hade problem redan strax efter Bollnäs, uppger passagerare.

Det kommer att vara total stopp i tågtrafiken mellan Gävle och Skutskär åtminstone till kl. 2 på torsdag eftermiddag efter morgonens tågurspårning mellan Gävle och Furuvik. Dels ska den urspårade vagnen bärgas, och dels ska Banverkets utredare försöka klarlägga orsaken till urspårningen. Tågen ersätts med buss eller omleds.

Det var vid halvåttatiden i morse som olyckan inträffade och den sista vagnen spårade ur. Norrlandståget, som var på väg från Ljusdal till Stockholm, hade runt 140 passagerare, och en kvinna i 30-35årsåldern från västra gästrikland fick lindriga skador, rapporterar landstinget. Hon fick lämna sjukhuset under förmiddagen. Övriga passagerare klarade sig oskadda, enligt Banverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".