Betala kollekten direkt med kontokort

Om börsen är tom när det är dags för kollekt i kyrkan så går det att lösa ändå utan kontanter. Svenska Missionsförbundet prövar nu nämligen på att sätta upp kontokortsboxar i gudstjänstlokalerna på ett antal platser i landet.

En tom börs behöver inte betyda att man inte kan bidra till kollekten. Idag är det redan många församlingsmedlemmar som skänker pengar via till exempel autogiro och kyrkoavgifter.
 - Men precis som i början när det sättet att bidra till kollekten infördes, kan det ta tid att vänja sig vid nymodigheter, säger Lennart Renöfält, distriktsföreståndare för missionsförbundet i Gävleborg. 
I sammanlagt 20 kyrkor runt om i landet kommer man nu att införa gåvoautomater på prov. Och nu har man infört ett samarbete med bland annat svenska kyrkan där man gemensamt förhandlar med banken om hur betalningsautomater ska kunna fungera i kyrkan. Lyckas det  försöket , utan några större kostnader , så kommer den modellen att införas på flera håll menar Lennart Renöfält, distriktsföreståndare för Missionsförbundet i Gävleborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista