Vinterkräksjukan breder ut sig

Under onsdagen har även Hudikvalls sjukhus infört allmänt besöksförbud på hela sjukhuset. En patient har hittills insjuknat i vinterkräksjukan och två patienter visar symptom, dessutom har tre anställda smittats. Besöksförbudet gäller över hela helgen. Totalt har nu 10 patienter och 6 anställda i länet drabbats av vinterkräksjuka.

Gävle sjukhus införde allmänt besöksförbud under tisdagen, och det gäller fortfarande fram till och med helgen - till att börja med. Ytterligare 2 patienter och 3 anställda har insjuknat. Det gör att den sammanlagda siffran med vinterkräksjukdrabbade är 10 patienter och 6 anställda.

För att minska på smittspridningen har Gävle sjukhus bland annat satt stopp för planerade operationer och för ballongsprängningar under torsdag och fredag. Alla planerade intag av patienter till medicinavdelningarna har också stoppats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".