Edsbyns svit vid liv

Stockholm (TT)

Edsbyns segersvit på hemmaplan blev på onsdagen 39 matcher lång, men den här gången var det nära att den sprack.

Bortalaget Bollnäs ledde hälsingederbyt med 3-1 med drygt 20 minuter kvar att spela. Då kom dock vändningen - och det gick snabbt. På sju minuter vändes 1-3-underläge till ledning 4-3, bland annat efter två mål av Joakim Hedqvist. Till slut blev det 5-3-seger och totalt tre mål av Hedqvist.

Edsbyn har därmed inte förlorat hemma sedan 18 februari 2004.

-Det är så här vi vill se matcherna, med spänning och hög intensitet. Det var bra tryck, sade Edsbyns tränare Franco Bergman nöjt efter matchen.

Lika nöjd var av naturliga skäl inte Bollnäs tränare Lännart Nilzon:

-Vi gjorde en fantastiskt bra match och hängde med hela vägen men fick inte en blåsning med oss och skulle ha haft två straffar, sade han om domarinsatsen.

Uppsalaklubben Sirius tog samtidigt sin första seger när man besegrade nykomlingen Tillberga med 6-5.

Broberg hade inga problem att avfärda Ljusdal, 11-1, som ligger sist i den norra tabellen. I den södra besegrade Västerås nykomlingen Örebro med nästan lika stora siffror, 11-2.

Västerås leder serien på bättre målskillnad än Hammarby som vann borta mot Boltic-Göta med 5-4. Övriga resultat: Villa-Vänersborg, 2-2, Vetlanda-Motala, 6-4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".