CUF-kassör tas upp i Efterlyst i TV3

Fallet med den före detta kassören i Centerpartiets Ungdomsförbund i Gävle, som misstänks ha stulit en kvarts miljon kronor av ungdomsförbundet, tas på torsdag kväll upp i Efterlyst i TV3. Efterlyst fick tag på honom på Filippinerna, och där tänker han stanna.

Det var i slutet av september som Centerns ungdomsförbund märkte att det saknades pengar i kassan. Misstankarna riktades mot den före detta kassören - en 29-åring från Gävle. TV-programmet Efterlyst fick tag på honom på Filippinerna. Enligt vad 29-åringen säger så driver han en firma på Filippinerna som handlar med majs.

Hemma i Sverige så är 29-åringen misstänkt för grov förskingring och bedrägeri. Frågan är nu om åklagaren ska begära den före detta kassören häktad och om det går att få honom utlämnad till Sverige. Men han själv säger att han tänker stanna på Filippinerna.

I samband med att kassören polisanmäldes sa CUF:s distriktsordförande Maria Leander till Radio Gävleborg att kassören sedan 2002 systematiskt har fört över pengar till sitt eget konto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".