Han ska sälja japanernas husfabrik

Bara några dagar efter att det japanska företaget Tomoku Hus AB meddelade att de inte skulle fullfölja husfabriken i Gävle har nu spekulanter hört av sig för att köpa den jättelika fastigheten i Fredrikskans. Bo Tranberg i Gävle har fått japanernas förtroende att visa runt framtida köpare i den 15 000 kvadratmeter stora fastigheten.

Genom ombud har nu tre framtida köpare visats runt i den 15 000 kvadratmeter stora fastigheten som är till salu för 65 miljoner kronor. Även Gävle kommun har visat ett intresse, men enligt projektledaren Bo Tranberg som har fått förtroendet av japanerna att visa lokalerna, så är det helt orealistiskt att göra om husfabriken till ett ridhus som det har pratats om.

Enligt Bo Tranberg kan det också bli svårt att sälja fabriken för 65 miljoner kronor eftersom ingen liknande fastighetsaffär har genomförts i Gävle kommun tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".