Honken matchvinnare för Tampa

Johan Holmqvists succé i NHL bara fortsätter. Natten mot måndagen ledde den förre Brynäsmålvakten sitt Tampa Bay till seger med 3-1 över Ottawa på bortais.

Stockholm (TT)

Johan Holmqvist ledde sitt Tampa Bay till seger med 3-1 över Ottawa på bortais i söndagsnattens NHL-ishockey. Holmqvist svarade för 22 räddningar och har med åtta starter på de senaste nio matcherna kopplat ett grepp om positionen som förstemålvakt. Han blev senare utsedd till matchens bästa spelare.

-Så vinner man matcher i den här ligan, med målvakten, sade Tampa Bays coach John Tortorella till NHL.com.

Holmqvist fick även stoppa en fin poängsvit för Daniel Alfredsson som noterats för minst en poäng i de senaste sju matcherna.

Kristian Huselius två mål till trots, föll hans Calgary med 3-5 borta mot Anaheim. Samuel Påhlsson inledde målskyttet för Anaheim som är oerhört svårstoppade på hemmaplan. Bara en förlust på 16 hemmamatcher och man toppar Western Conference.

Chris Drury satte det avgörande 3-2-målet i förlängningen bakom Henrik Lundqvist när Buffalo bortaslog NY Rangers. Det var Buffalos elfte bortavinst på tolv försök och man befäster ledningen i Eastern Conference före Atlanta.