De får bo kvar vid Norrlandsporten

På torsdag såldes skidanläggningen Norrlandsporten i Bollnäs kommun på en exekutiv auktion, och det blev Solborgen fastigheter som köpte skidanläggningen för tre miljoner kronor. De som bor i stugorna på Norrlandsportens mark har varit oroliga för att de inte ska få bo kvar, men nu lovar den nya ägaren Solborgen fastigheter att de ska få stanna.

Det har varit två slitsamma år för lillemor Jancke och de övriga stugägarna i Norrlandsporten utanför Kilafors i Hälsingland. Det var för två år sedan som Roland Hansson tog över fritidsområdet och sedan dess har det varit problem. Förra hösten till exempel blev de boende i området utan el sedan Roland Hansson hamnat i konflikt med elbolaget Fortum.

När nu Roland Hanssons bolag försattes i konkurs valde konkursförvltaren att sälja Norrlandsporten på en exekutiv auktion. Det var något som gjorde stugägarna oroliga då deras arrendekontrakt inte skulle gälla längre och i princip skulle de kunna ställas på gatan. Men så blev nu inte fallet och Lillemor Jancke är glad att se ett slut på Roland Hansson- historien. Lennart Schönning, delägare i Solborgen fastigheter, som alltså köpte Norrlandsporten, lovar att stugägarna ska få stanna.