Allt fler familjer behöver hjälp

Allt fler ensamstående mammor söker ekonomisk hjälp för att klara av att tillgodose sina barns behov. Majblommans lokalförening i Gävle betalar varje år ut pengar till barnfamiljer med behov, och där har man märkt av en rejäl ökning av ansökningar under de senaste två åren.

Majblommans verksamhet finansieras via försäljning av Majblommor varje år. Förra året delade Majblommans lokalavdelning i Gävle ut 270 000 kronor i bidrag till 107 familjer med barn under 18 år. Oftast är det ensamstående mammor som söker bidrag och det till kläder, skolaktiviteter, glasögon och dylikt. Trycket på att få bidrag har ökat så pass att Gävle-föreningen har sänkt bidraget till max 3 000 kronor för att kunna hjälpa fler.

1907 bestämde sig Beda Hallberg för att starta majblommans för att hjälpa barn som växer upp under knappa förhållanden och i dag nästan hundra år senare så finns behovet kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".