SSU:s ordförande Anna Sjödin avgår

På DN:s debattsida deklarerade den skandalomsusade ungdomsförbundsordföranden att det är av omsorg om SSU som hon nu till slut träder åt sidan. Inom SSU Gävleborg vars styrelse enigt krävt Sjödins avgång välkomnas beskedet.

Anna Sjödin dömdes i Stockholms tingsrätt för en rad brott i samband med ett krogbråk i Stockholm i januari - bland annat kallade hon en vakt för svartskalle och slog honom i ansiktet. I november åkte dessutom Sjödin fast för fortkörning på E4:an utanför Hudiksvall - 105 kilometer på 70 väg - vilket gjorde att hon förlorade körkortet.
SSU-Gävleborgs förre ordförande Sergio Manzanares välkomnar i en kommentar beskedet. En enig distriktsstyrelse har krävt att Anna Sjödin ska avgå eftersom hon till följd av rättsskandalerna gjort sig poltiskt omöjlig, säger han.
Tidigare har också Sergio Manzanares själv liksom förre SSU ordföranden och Gävlebon Ardalan Shekarabi hoppat av sina politiska uppdrag till följd av debatten om medlemsfusket inom SSU. Sergio Manzanares erkänner att det länge har varit oroligt inom förbundet, men att han nu hoppas på lugn sedan också Anna Sjödin till sist valt att kliva av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".