Radiodokumentär om Söderhamnsrånaren

Återfallsförbrytaren Lars Ferm som för fyra år sedan rånade Systembolaget i Söderhamn lovar nu ännu en gång bot och bättring. Svartenbrandt som han tidigare hette hävdar i ny dokumentär som sänds i P3 att han lämnat den brottskarriär som gjort honom till rikskändis bakom sig.

Enligt Lars Ferm själv, som suttit i fängelse i nästan 40 av sitt 61-åriga liv, är han nu redo att bevisa att han kan leva ett liv fritt från kriminalitet. Det säger han i programmet P3 dokumentär på söndagskvällen klockan 18.03 och lyssnarna bereds efter en återblick på hans brottsliga gärning en chans att själva bedöma trovärdigheten av utspelet.
Lars Ferm avtjänar just nu på Norrtäljeanstalten det sjuåriga fängelsestraff som han fick efter rånet i Söderhamn. Dokumäntern har gjorts av SR - medarbetarna Fredrik Johansson och Kristoffer Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".