Förvirring efter domstolsflytt

För drygt ett halvår sedan flyttade domstolarna i Gävle sina lokaler från Baltichuset till lokaler vid Lantmäteriet. Men domstolsverket har inte lyckats med sin information om flytten tycker Claes Gavelin som har sitt kontor längst ned vid entrédörren i de gamla domstolslokalerna.

Claes Gavelin, som är fastighetsförvaltare, har inte rätt att viga människor och han kan inte hjälpa till med brottsmålsärenden och han har heller inga blanketter för skilsmässor. Allt det här har Claes Gavelin fått förfrågningar om. Han får nästan dagligen ta emot folk som har gått fel, och han tycker att domstolsverket har misslyckats med sin information om flytten.

Första halvåret hade domstolarna en karta som man skickade med till de som kallades till domstolen, men det har man slutat med nu och har inga planer på att återinföra. Och Karl-Axel Bladh, som är lagman och chef för tingsrätten i Gävle, tycker inte att det är något stort problem med att folk går fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".