Åklagare hoppas på skärpta straff

Rättegången mot sju män med kopplingar till det kriminella mc-gänget Solidos från Gästrikland inleds på tisdagen i hovrätten i Sundsvall. Åtalet gäller bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grov utpressning. Chefsåklagaren Ola Laurell hoppas att hovrätten skärper tingsrättens straff.

I tingsrätten dömdes en del av männen till fängelse, andra till skyddstillsyn och andra friades helt.

Polisutredningen mot medlemmarna i kriminella mc-klubben Solidos, med starka kopplingar till ökända Bandidos, pågick i flera månader innan polisen slog till mot klubben och grep ett antal av deras medlemmar.

Under utredningen avlyssnades 35 000 telefonsamtal och bara övertidsersättningarna och extra personal kostade polisen en miljon kronor.

Av de sju män som åtalades så frikändes i princip tre helt och hållet... de fyra resterande dömdes till fängelse och skyddstillsyn. Vilket ledde till att åklagaren överklagade samtliga domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".