Brandgaraget går i graven?

På fredag kväll stänger Brandgaraget i Hudiksvall för gott - åtminstone som det ser ut nu. Brandgaraget har sedan starten för åtta år sedan varit en trygg och nykter samlingspunkt för många ungdomar i Hudiksvall. Men idag finns inga pengar för att kunna fortsätta, och avtalet med kommunen går ut efter nyår.

Torsdag kväll har Brandgaraget en avslutningsfest. Åtta år efter att det hela startade då Anita Westerberg fick EU-bidrag för att bedriva en arbetsmarknadsutbildning. I samma lokaler bedrev man också kafé och ordnade med konserter. Men för ett par år sedan tappade Brandgaraget arbetsmarknadsutbildningen och därmed också EU-bidraget. Det gör att man idag inte får verksamheten att gå ihop och måste därför stänga.

Men det finns ändå förhoppningar. Förhandlingar pågår hos kommunen som har lovat att hålla brandgaraget öppet för stadens ungdomar. Conny Payne är samordnare för x-stage i Gävleborgs län och har under åren jobbat mycket nära verksamheten. Han hoppas på en lösning för ungdomarnas skull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".