Han fick inte träffa sina barn - tros ha mördat barnens mamma

Mannen som är misstänkt för att ha mördat sin före detta sambo utanför Hudiksvall fick dagarna innan mordet ett negativt besked från hovrätten i ett fall som gäller vårdnaden om parets gemensamma barn.

-Det är förmodligen vårdnadstvisten som är upprinnelsen till mordet, säger åklagaren Christer Sammens.

Beslutet från hovrätten kom två dagar innan mordet på den 47-åriga kvinnan i Hudiksvall. I det beslutet avvisas mannens önskan om att tills vidare få ensam vårdnad om parets tre barn.

Tre månader tidigare hade en lång vårdnadstvist mellan mannen och den mördade kvinnan avgjorts av tingsrätten i Hudiksvall. Då bestämdes det att barnen skulle bo tillsammans med kvinnan, något som alltså mannen överklagade i hovrätten.

I en utredning som gjordes i samband med vårdnadstvisten beskriver utredarna hur mannen och kvinnan hyste en massiv misstro mot varandra.

Kvinnan beskriver bland annat hur mannen mot hennes vilja bestämde att barnen skulle bo hos honom i familjens sommarstuga varannan vecka.

Kvinnan som mördades dagen innan julafton anmälde också sin förre sambo till socialtjänsten eftersom hon ansåg att barnen for illa hos honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".