Bättre kvalitet på livsmedel i Gävle

Kvaliteten hos livsmedelsnäringen i Gävle har förbättrats avsevärt det senaste året, efter att skärpt lagstiftning tvingat alla som driver ett livsmedelsföretag att utbilda sig inom livsmedelshygien. Det hävdar Fredrik Nilsson som ansvarar för sådana utbildningar på Anticimex i Gävle.

För ett år sedan skärptes reglerna kring livsmedelshygienen.

De nya reglerna innebär att alla som bedriver ett livsmedelsföretag, till exempel en restaurang eller butik, måste ha genomgått en utbildning inom livsmedelshygien.

Annars står ägaren utan tillstånd att bedriva sin verksamhet.

De här nya kraven har gjort att många restaurangchefer och butikschefer har sökt sig till Anticimex i Gävle för en utbildning.

En av dem är Maria Eriksson som är ansvarig för patientmaten samt driver restaurangen Esset på sjukhuset i Gävle.

Hon menar att det här har behövts och att lagstiftningen välkomnats i branchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".