Det blev en stökig fredagsnatt

Polisen fick rycka ut vid ett flertal gånger under fredagsnatten i Gästrikland, efter bland annat gängbråk, stöld och misshandel.

En 30-årig man har anhållits misstänkt för bland annat bedrägeri, stöld och häleri. Mannen greps narkotikapåverkad i en bil och när polisen sökte igenom bilen hittade dom bland annat misstänkt stöldgods samt ett körkort och ett bankomatkort som stulits vid ett tidigare inbrott i Skutskär. Just efter skutskärsinbrottet var det någon som tog ut pengar med hjälp av det stulna bankomatkortet och fotograferades i samband med det av bankens övervakningskamera. En uppmärksam polis kände inatt igen den narkotikapåverkade 30-åringen och mannen anhölls.
En sandvikenbo i 40-års åldern greps inatt för grov misshandel av sin 75-åriga mamma. När den misshandlade kvinnan ringde efter ambulans så vägrade sonen att släppa in vare sig ambulanspersonalen eller polisen och det var först efter att polisen lyckats brotta ned 40-åringen som mamman kunde få sjukvårdshjälp.
På Nygatan i Gävle blev det bråk mellan två olika kompisgäng med festande gävlebor. Bråket började med rasistiska förolämpningar och urartade sedan. När polisen kom till platsen så greps en 39-årig man som - trots att polisen var där - fortsatte att sparka och slå sitt offer. Sammanlagt fick polisen ta emot 4 anmälningar om misshandel i samband med bråket, men fler anmälningar väntas under dagen. Bland annat fick en person näsbenet knäckt.
En 17-årig kille i Gävle hittades blödande och med brutna armar vid Stenebergsskolan i Gävle där han försökt göra inbrott. Den unge mannen vårdas nu på sjukhus och ska förhöras av polisen under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".