Samarbetet mellan Ryssland och Söderhamn snart verklighet

Nu har ännu ett steg tagits mot ett samarbete mellan Ryssland och Söderhamn i ett projekt som går ut på att hjälpa barn som saknar en närvarande pappa.

Projektet drivs av Rotary som under onsdagen och torsdagen fick besök av det ryska ambassadrådet Peter Lillenurm för att dra upp riktlinjerna för det framtida samarbetet.

Just nu sker det ett parallellt arbete - dels det diplomatiska genom ryska ambassaden - dels det praktiska genom Rotary.

De två Rotaryklubbarna i Söderhamn beslutade igår formellt att stötta projektet och har redan tagit kontakt med olika ryska klubbar i det aktuella området Volgadalen.

Rotarydistriktet är berett att stötta klubbarna såväl med kontakter som ekonomiskt om det skulle behövas, berättar distriktsordförande Bo Bergman.

Tanken är alltså att få igång ett utbyte av erfarenheter när det gäller stöd och hjälp till barn utan närvarande pappa. Något som Söderhamn jobbat mycket med de senaste åren i det så kallade pojkprojektet och som visat sig minska riskerna för att barnen ska hamna snett senare i livet.

Ambassadrådet Peter Lillenurm hoppas att utbytet snart blir verklighet.

- Jag försöker påskynda processen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".