FLIK men inte KRIS bor GRATIS

Föreningen KRIS i Gävle - de kriminellas revansch i samhället - blir hemlösa sedan kommunala bidrag till lokalhyran uteblivit. Samtidigt visar det sig nu att en liknande förening i Gävle, Föreningen Lek, Idrott och kultur - FLIK - helt gratis får disponera en av socialtjänstens lokaler i Gävle.

Föreningen KRIS har 100 medlemmar vilket är en fördubbling på två år. De driver en ungdomsverksamhet, besöksverksamhet på Gävleanstalten samt ett sysslesättningsprogram för sjukskrivna och arbetslösa före detta kriminella. KRIS får betala själva ca 10.000 kronor i hyra per månad, medan FLIK som har en betydligt mer begränsad verksamhet har fått gratis tillgång till en av socialtjänstens lokaler i inackoderingshemmet i Hemsta.
Wolther Plank, chef för bidragsenheten i socialtjänsten i Gävle förnekar dock i en kommentar att socialtjänsten valt att subventionerar FLIK:s verksamhet. Lokalen blev helt enkelt över, förklarar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".