KRIS i Gävle protesterar mot gratishyra

Förening FLIK i Gävle får låna lokal gratis av socialtjänsten, medan föreningen KRIS i Gävle som jobbar på liknande sätt, tvingas hyra sin lokal för 10.000 kronor i månaden. Det är inte bara orättvis utan också en jävsituation tycker KRIS, sedan det nu visat sig att FLIK:s kassör är anställd av socialtjänsten

Båda föreningarna arbetar med rehabilitering med kriminella, men medan FLIK alltså åtnjuter fri hyra, riskerar KRIS som saknar pengar till hyran att förlora sin nuvarande lokal.
Wolther Plank, chef för socialtjänstens bidragsenhet tillbakavisar i en kommentar att socialtjänsten agerar jävigt och får på den punkten också stöd av socialnämndens vice ordförande socialdemokraten Elin Lundgren. Den senare menar att upplåtandet av FLIK:s lokal inte kan kallas otillbörligt så länge som föreningen FLIK:s kassör inte har beslutsrätt i frågan.
Den centerpartiske socialnämndsledamoten Roland Eriksson är mer tveksam och kräver att alla papper om avtalet mellan socialtjänsten och FLIK nu ska fram på bordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".