Kommunen stänger badbassängen i Bomhus - PRO: "De skiter i oss"

Lillhagsskolans badbassäng i stadsdelen Bomhus i Gävle ska stängas till förmån för en ny gymnastiksal för skolan - något som har fått pensionärerna på krigsstigen.

PRO har nu gått ut med protestlistor och fått in 770 namn.

- De skiter i oss! Med den erfarenhet jag har så har kommunen redan bestämt sig, säger 77-åriga Ulla Söderblom som är en av dem som är engagerad mot nedläggningen och har samlat in flera hundra namn.

Orsaken till protesten är att många pensionärer utnyttjar den bassängen för motion efter att Fjärran Höjderbadet har höjt sin avgift kraftigt.

Den här frågan handlar om mer än bara stängningen av Lillhagsskolan badbasäng menar Ulla söderblom som tycker att hela stadsdelen Bomhus fallit i glömska.

- Den kommunala servicen är satt på undantag i just Bomhus och det är konstigt med tanke på att Bomhus alls inte är någon liten stadsdel, säger hon.

Bomhus är ju större än exempelvis Hofors kommun och mot den bakgrunden tycker åtminstone badsugna Ulla Söderblom att Gävle kommun borde satsa på förnyelse av stadsdelen istället för att som idag se signalen att det är nedrustning som gäller.

- Jag börjar fundera på om de vill utrota Bomhus som faktiskt är Gävles största förstad med 12 000 innevånare, Ulla Söderblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista