Brynäs kryssar vidare mot slutspel

Gävle (TT)

Ett återfunnet starkt spel i numerärt överläge gav Brynäs segern i förlängningen mot Skellefteå.

Tre mål med en man mer på isen såg till att hemmalaget kunde förvandla 2-4 till 4-4 vid full tid.

Det avgörande power play-målet 5-4 sköt Ove Molin 3.02 in på förlängningen.

Trots segern så står dock Brynäs där med totalt 19:e oavgjorda matcher, samt nu åtta matcher i svit utan vinst under ordinarie speltid.

-Ändå känns det här som en riktigt viktig seger, sade tränaren Leif Boork. Vi låg i alla fall under med 2-4 i inledningen av den tredje perioden och hade inte riktigt kontakt.

Två backar såg till att hemmalaget fick just det.

Först dundrade finländaren Antti Hulkkonen in en saftig tackling, och några minuter senare var det han som slog in reduceringen till 3-4.

-Hulkkonens tackling var det som vände matchen, tyckte Boork. Med den pumpade han in den energi i laget som vi saknade.

Kvitteringen kom i power play, precis som 2-0-målet tidigare i matchen. Nu var det Daniel Johansson som slet åt sig pucken och vallade via annars duktige Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv in 4-4.

För många utvisningar

I matchen innan, mot Mora, ställde Skellefteå till det med några utvisningar och tappade bort den matchen.

Lika illa var det nu, vilket fick tränaren Per-Erik Jonsson att sucka.

-Vi kan inte hålla på att straffa bort oss på det här sättet. Först spelar vi inte så enkelt som vi borde, och när vi tappar pucken tvingas vi dra på oss utvisningar, sade Jonsson.

En utvisning alldeles före matchslutet följde med till förlängningen, och när den var klar åkte ytterligare en Skellefteåspelare ut.

Det blev för mycket, och Brynäs kunde avgöra.

Brynäs ligger på en stabil slutspelsplats, och laget såg aningen trögt ut vilket kan förklaras med att Leif Boork kört hårt under landslagsuppehållet.

Bäckström sjuk

Sjuke Nicklas Bäckström och skadade Mikael Lind saknades, och dessutom insjuknade även forwarden Mathias Månsson före matchstart.

Skellefteå fick en poäng, men när Mora samtidigt tog tre så ligger laget på nionde plats. En poäng från slutspel - och två över kvalstrecket.

-Det hade naturligtvis varit kanon med en seger, men den poäng fick ändå fick med oss kan bli mycket värd i slutändan, sade Per-Erik Jonsson.

Målvakten Andreas Hadelöv var mycket bra, och nye backen Duane Harmer gjorde sitt första elitseriemål.

I Brynäs som växte in i matchen var nye finländaren Janne Hauthonen framträdande, precis som backarna Jörgen Sundqvist och Daniel Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista