Urpremiär för nyskriven pjäs

Ett samarbete mellan gästrikeförfattaren Anna Jörgensdotter och Folkteaterns skådespelare Anna Andersson med rötter i Hälsingland ligger bakom pjäsen En annan Anna.

I kväll, lördag, är det urpremiär för den nyskrivna pjäsen i Storvik utanför Sandviken, och sedan ska den ut på länsturné.

Pjäsen kom till sedan skådespelaren vid Folkteatern Anna Andersson läst Anna Jörgensdotters romaner Pappa Pralin och Änglarnas syster och fascinerats av språket. Hon tog kontakt med Anna Jörgensdotter och bad henne skriva en pjäs för henne.

Regissör är Elisabeth Carlsson, skådespelerska och som tidigare arbetat sju år vid Folkteatern i Gävle, numera känd från filmer som grabben i graven bredvid t.ex.

Pjäsen som är skriven för Anna Andersson är Anna Jörgensdotters första dramatiska produktion och Elisabeth carlssons regidebut. Nu blir det en stor turné i länet då mer än tiotalet orter får besök. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista