Sju anhållna efter en biljakt

Sju män greps och anhölls i går söndag efter en dramatisk biljakt på E 4 vid Gävlebro utanför Gävle. Männen tillhör det kriminella motorcykelgänget Bandidos och hade tidigare brytit sig in i mc-klubben Outlaws lokal i Storvik utanför Sandviken.

I bilarna låg knivar, hammare, skyddsväst och knogjärn. Alla är misstänkta för stöld och grov skadegörelse. Dessutom misstänks de för förberedelse till grov misshandel.

De gripna är en 20-åring från Stockholm, en 24-åring från Västernorrland, en 28-åring från västra Götaland, en 31-åring från Stockholm, en 32-åring från Värmland, en 35-åring från Halland och en 38-åring från Västra Götaland. I ärendet finns också kopplingar till en trafikkontroll i stadsdelen Sätra i Gävle på lördagskvällen. Enligt polisen pågick där en fest som Bandidos anordnade. Vid trafikkontrollen skrevs två polisanmälningar om drograttfylleri, fem om ringa narkotikabrott och en om brott mot knivlagen.
-Alla sju vi tog i dag ingick bland dem vi kontrollerade i går, säger Hesam Akbari polisens presstalesman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista