Snökaoset fortsätter - Bussolycka på E4

På precis samma ställe som E4 korkade igen igår - vid Ljusnetrakten - så inträffade en ny olycka imorse.

En bil körde in i en stillastående buss bakifrån. I bilen fanns tre kvinnor och ett litet barn. Samtliga klarade sig utan skador.

På bussen befann sig vår reporter Oskar Pierrou.

- Det var en rejäl smäll. Det var så att det kändes i nacken till och med, säger han.

I köbildningen bakom bussolyckan inträffade även en del andra olyckor. Därför blev det helt stopp på E4 i södergående riktning från Söderhamn och en bit söderut till Ljusne på grund av bärgningsarbete.

Nu ska det däremot enligt uppgift vara avklarat och trafiken vara igång igen.

Bärgningsarbete pågår däremot på E4 från Gävle norra till Hagsta i riktning mot Söderhamn. Ni som planerar att transportera er där vid den tiden hänvisas därför till riksväg 583. Arbetet kommer preliminärt att pågå till klockan 13.00.

På riksväg 83 mellan Ljusdal och Ramsjö har en timmerbil fastnat i höjd med Hennan och det är i stort sett omöjligt att sig fram där för tunga och breda fordon.

Man försöker nu ordna upp det kaotiska läget som råder på E4 genom att sanda, till att börja med, i södergående riktning.

Polisen uppmanar alla till stor försiktighet på vägarna och speciellt på E4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista