Landstinget har fått fem nya chefer inom hälso- och sjukvården

Samtliga fem divisionschefer som ska leda hälso- och sjukvården i Landstinget Gävleborg från och med kommande årsskifte är nu utsedda.

Det handlar om Roger O Nilsson, Gunnar Jansson, Kjell Norman, Berit Fredricsson och så Christina Wassberg som är den enda av dem fem som rekryterats utifrån.

Christina Wassberg har ett gediget förflutet som ledare inom både privat och offentligt driven hälso- och sjukvård.

- Jag drivs av att förbättra och utveckla sjukvården, säger Christina Wassberg.

Vid kommande årsskifte ersätter fem länsövergripande divisioner dagens hälso- och sjukvårdsförvaltningar.

Varje division ska ledas av en divisionschef som även ska ingå i koncernledningen för landstinget tillsammans med bland andra landstingsdirektören.

Rekryteringen av divisionschefer har pågått sedan slutet av hösten.

Nu är rekryteringen klar. Fyra av cheferna har hämtats från de egna leden. Dessa är Roger O Nilsson, Gunnar Jansson, Kjell Norman och Berit Fredricsson.

En chef har rekryterats utifrån och det är Christina Wassberg. Hon har över 20 års erfarenhet som ledare inom olika verksamheter i Stockholms läns landsting och är just nu verksamhetschef för akutkliniken vid Capio Sankt Görans sjukhus i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista